Beleidsplan Protestantse gemeente te Benschop 2015-2019 Beleidsplan Protestantse gemeente te Benschop 2015-2019

1. De kerkenraad ziet zich gesteld voor de noodzaak een beleid te ontwikkelen dat perspectieven biedt voor de toekomst van een kleine gemeente met c.a. 200 leden.
  2. De kerkenraad honoreert de wens van de gemeente om haar zelfstandigheid te bewaren in de komende jaren en nog meer dan voorheen een open, actieve en pluriforme gemeente te zijn.
  3. Onder open gemeente verstaan wij een gemeente waarin:
  1. Iedereen als lid welkom is
  2. Een gemeente die zicht heeft op taak- en roeping in de samenleving
  1. Onder actieve gemeente verstaan wij een gemeente waarin:
  1. Mensen bereid zijn een taak als vrijwilliger op zich te nemen
  2. Allerlei activiteiten naast de zondagse kerkdienst worden georganiseerd
  3. Steeds gezocht wordt naar zinvolle nieuwe activiteiten
  1. Onder pluriforme gemeente verstaan wij een gemeente waarin
  1. mensen met verschillende geloofsovertuigingen worden geaccepteerd en gerespecteerd
  2. in kerkdiensten en overige activiteiten ruimte is voor verschillende overtuigingen
  1. Onder zelfstandige gemeente verstaan wij een gemeente waar een predikant in gedeeltelijke dienst, al dan niet via het mobiliteitsbureau, kan worden beroepen.
  2. Primair bestaat de zorg voldoende mensen bereid te vinden om taken in de gemeente op zich te nemen. Idealiter bestaat de kerkenraad uit:
  1. Een voorzitter
  2. Een scriba
  3. Twee wijkouderlingen
  4. Twee diakenen
  5. Twee ouderling kerkrentmeesters
  1. Voor zover de jaarlijkse bijdragen van de leden en collecten niet toereikend zijn, worden er bijzondere acties georganiseerd waar de tekorten mee worden gedekt. Bij een structureel tekort zal er gezocht worden naar een verdergaande vorm van samenwerking met omliggende gemeenten.

Aldus vastgesteld in de kerkenraadsvergadering van 30 november 2015.

datum en tijdstip 18-11-2018 om 9.30 uur
Voorganger:Mw. N. Rijneveld – Schep, Lopik
rganist:Jan Teeuw
ied van de week:835 : 1
ollectes:JEP, Kerk
Collectant: Ab Schinkel

Crèche:Corrie Verwoerd

Voor tieners vanaf de brugklas is er Tienerkring! Wil je dat ook meemaken, kom dan op de laatste zondag van de maand om 9.30 uur naar de TienerKring in de kleine jeugdruimte.