Welkom Welkom

Van harte welkom op de website van de Protestantse gemeente Benschop!

Wij houden elke zondag een eredienst om 9:30 uur.

Bijbellezingen zijn uit de Nieuwe Bijbelvertaling.
Wij zingen in de diensten uit het nieuwe Liedboek (2014).

In onze diensten speelt de liturgie een belangrijke rol.

Speciaal aandacht schenken wij aan de kinderen.

Voor de allerkleinsten van 0 tot 4 jaar is er tijdens de dienst een creche in ons kerkgebouw.
Voor de kinderen van 4 t/m 12 jaar is er tijdens de dienst Kinderkring.
De kinderen gaan tijdens de preek naar hun eigen ruimte.

De "TienerKring" wordt elke eerste zondag van de maand gehouden van 9:30 uur tot 10:30 uur in de kleine jeugdzaal. De plek waar iedereen welkom is vanaf de 1e klas van het voortgezet onderwijs t/m 15 jaar.

Kinderen kunnen deelnemen aan het Heilig Avondmaal.

Er zijn regelmatig speciale diensten waarin een apart thema centraal staat. Deze worden door onze predikant met meerdere gemeenteleden voorbereid, die dan ook een aandeel in deze dienst hebben.

U bent van harte welkom.

Protestantse gemeente Benschop
N.D. Batema, scriba
T: 0348-45 1695
E:

Preekvoorziening:
Mevr. A. de Groot-Koetsier

Orgelspel:
wordt verzorgd door Lida Schönbeck-van Vliet en Jan Teeuw.

3e Advent Kinderkring beide groepen
datum en tijdstip 16-12-2018
 3e Advent Voorganger Dhr. Veltrop, Vianen
Or
ganist:Lida Schönbeck
Lied van de week:   444 : 1

Collectes:Bloemenfonds, Kerk
Collectant: Ab Schinkel

Crèche:Dirk den Hollander

Kerstmarkt 2018
Dit jaar willen we weer een kerstmarkt organiseren.
De kerstmarkt wordt gehouden op zaterdag 15 december van 10.00 tot 13.00 uur
Deze datum kunt u dan vast vrijhouden.
Om deze markt mogelijk te kunnen maken kunnen wij wel wat hulp gebruiken.
Er hangt een rooster in de hal .
Waarop een aantal data staan met een aantal zaken die geregeld moeten worden.
Bijvoorbeeld het koffie schenken,  groen snoeien voor de kerststukken, het opbouwen van de kramen. Ook is het natuurlijk altijd fijn als u nog kerstmateriaal over hebt of mooie vazen en potten die we kunnen gebruiken voor het maken van de kerststukken. Wij hopen met er uw hulp er weer een geslaagde kerstmarkt van te kunnen maken.

Kerstconcert
KERSTCONCERT

D.V. Zaterdag 15 december wordt in de Ned. Herv. Kerk, Dorp 210 in Benschop een kerstconcert gegeven, aanvang 16.00 uur.
Medewerking verlenen: Musica Sororum, de bekende panfluitiste Carina Bossenbroek, Rens de Winter piano, Jan Teeuw orgel.
Voor deze gelegenheid schreef Jan Teeuw weer een kerstfantasie waaraan alle instrumen-talisten deelnemen. Er is bewust voor een tijdstip op de zaterdagmiddag gekozen zodat ook kinderen de gelegenheid hebben er naartoe te komen. Het programma vermeld bewerkingen van allerlei bekende kerstliederen, er is ook samenzang waarin o.a. de panfluit duidelijk de boventoon voert bij één van de liederen. Carina Bossenbroek is regelmatig te horen bij Nederland zingt. Kom ook de toegang is vrij, er is collecte ter bestrijding van de kosten.

Voor tieners vanaf de brugklas is er Tienerkring! Wil je dat ook meemaken, kom dan op de laatste zondag van de maand om 9.30 uur naar de TienerKring in de kleine jeugdruimte.